Обратно към Блог

4 европейски дестинации с изгодни цени на самолетните билети

20 юли 2021

Това лято все по-смело планираме кратки и далечни пътувания, въпреки ограниченията, наложени поради пандемията COVID-19. С раздвиждавнето на пътешествениците, самолетните компании се завърнаха към своите по-изгодни предложения. Днес ще ти представим 4 дестинации, до които можеш да отидеш и да се върнеш на добра цена. За да можеш да пътуваш нискобюджетно със самолет е необходимо от рано да планираш дати, които са с най-изгодни цени и да провериш стриктно условията за пътуване, където и да отиваш.

   

МАЛТА

Разположена в центъра на Средиземно море, южно от Италия, Малта е островна държава, най-малката и по население и по площ в ЕС. С красивите си острови и лазурни плажове, страната е една чудесна дестинация за морска почивка това лято. Съветваме те задължително да посетиш Синята лагуна – райско кътче с тюркоазени води, намиращо се само на 25 минути с лодка от столицата. Страната разполага и с богато културно-историческо наследство, така че там спокойно можеш да съчетаеш предимствата на летния и на културния туризъм.

КОРФУ

Ако си почитател на гръцкото лято, искаш почивка изпълнена с красота, спокойствие и вкусна храна, и същевременно  да избегнеш дългото чакане на границата, то полет от София ще те отведе директно в Корфу за 1 ч. и 10 мин. В Корфу ще откриеш прекрасни плажове с възможност за гмуркане, вкусни морски деликатеси, вековни крепости и църкви. Спинада е най-големият и красив площад, където с удоволствие може да се освежиш със студена джинджифилова бира, една от характерните напитки на острова.

БУДАПЕЩА

Ако искаш да разнообразиш лятото с не-морска дестинация, ти предлагаме да посетиш столицата на Унгария. Будапеща е сбор от 3 града, разположени на двата бряга на Дунав – Буда, Обуда и Пеща, обединени през 1873 г. Забележителностите, които си заслужават да бъдат посетени в града са Унгарския парламент – една от най-внушителните и представителни сгради в света, Националната опера, минералните бани, СПА комплексите и Кралският дворец.

БРЮКСЕЛ

Столица както на Белгия, така и на самия Европейски съюз. В Брюксел ще откриеш исторически и национални забележителности, паркове, площади и дворци, които със сигурност си заслужават посещението. Най-популярни са Гран Плас – най-големият площад в града, Атомиума, Кралският дворец и разбира се – най-големият по слава и най-малкият по размери символ на града - фонтанът Манекен Пис.

    

ПЪТУВАЙ ВНИМАТЕЛНО

Възможността да посетим нова дестинация е вълнуваща, но не забравяй да спазваш ограниченията, които съответната държава налага. А за да ти е съвсем спокойно по време на престоя, с Групама може да се застраховаш изцяло онлайн с полица „Помощ при пътуване“ – бързо е, става лесно и е изключително полезно и удобно, ако случайно ти потрябва.

Приятен път и внимавай!


Сподели