Обратно към Блог

4 идеи как да внесеш коледен дух в своя дом

19 December 2019

Най-прекрасното време в годината е тук. Декември дойде и отново донесе със себе си вълнение за предстоящите празнични дни, когато топлината, любовта и семейният уют изпълват домовете и сърцата ни. 

Ако и ти си от хората, които нямат търпение да облекат своя коледен пуловер, да пекат сладки под звуците на коледна музика или просто да гледат коледни филми по цял ден, виж нашия списък с идеи и вдъхновение за повече коледно настроение.

1. Адвент календар

Адвент календарите са изключително приятен начин за внасяне на празничен дух в дома. Докато отброяваш колко време остава до Коледа, ще се радваш на една малка изненада всеки ден. Съществуват различни видове календари - с лакомства, с козметични продукти, ароматни свещи, бижута и много други. Убедени сме, че ще намериш някой точно за теб, за да превърнеш нетърпеливото очакване на празника в ежедневно забавление.
Ако пък обичаш да майсториш неща, може да направиш свой собствен адвент календар с предпочитани от теб продукти, които да подариш на любим човек, защото споделеното щастие е най-прекрасно, нали?

2. Коледна украса

Със сигурност декорирането на дома си остава сред топ нещата, които ще го превърнат в уютно пространство. Започваме от избора на идеалното коледно дърво. Тази година заменихме изкуствената елха с живо растение в саксия, което след празниците ще засадим навън. Има нещо толкова очарователно в аромата на вечнозелена гора, който изпълва цялото пространство. Ако пък предпочиташ по-креативна декорация, може лесно да направиш свое празнично дърво от книги или от дървени пръчки, които да украсиш с цветни панделки и да окачиш на стената.
Продължаваме с избора на тема и основен цвят на декорацията. Спираме се на сребристо и зелено в минималистичен стил. Украсяваме всяко пространство в жилището с пухкави гирлянди и красиви играчки. Слагаме и празничните светлини, които ще донесат още коледен дух и добро настроение на всички вкъщи.

3. С аромат на Коледа

Няма как да сбъркаме аромата на Коледа. Декоративните свещи са друг начин да внесеш уют в своя дом за празниците. Нашите любими са тези с цитруси, канела, джинджифил, бор, червени плодове. Тук може да експериментираш със своите любими аромати, цветове и форми на свещи, които да разпръснеш из цялата къща, за да изненадаш гостите си приятно. Толкова е приказно да влезеш в стая, която ухае прекрасно. Ако пък си почитател на ароматерапията, може да използваш дифузер с етерични масла, които ще създадат невероятно релаксираща атмосфера.

4. С вкус на Коледа

Коледните празници са пиршество за душата и сетивата. Най-любимото време, в което се събираме около трапезата заедно с приятелите и семейството си. Убедени сме, че  имаш много любими рецепти, които непременно присъстват в тържественото меню. Ние също. Обичаме да приготвяме ястията с много любов и внимание към всеки детайл, за да задоволим и най-изтънченото небце на нашите гости. Сред любимите блюда са пълнената пуйка, картофите на жар и печените зеленчуци с ароматно билково масло. Няма как да пропуснем и сладките изкушения, като вкусните джинджифилови бисквитки, коледния щолен и ябълковия щрудел, сервирани с топъл билков чай или ароматно кафе. 

Коледният дух вече витае навсякъде. Той е в малките неща, в милите жестове към непознати, в грижата за любимите хора, в подаръците, коледната елха, празничните ястия и любовта. Няма по-сакрално и уютно място от дома, затова не пропускай да подсигуриш своя със застраховка “Любим дом”. Научи повече за условията тук.


Сподели